RSS

Още една Коледна картичка или…зимна приказка..

12 ян.

Тази Коледна картичка направих специално вдъхновена от новото предизвикателство на Двете Елши за м. януари „Уютна зима“
Знам,че не е нужно да е Коледна, а просто зимна, но..някак докато я правих, през цялото време си представях нещо празнично.
Да почна с идеята ми..
Вида на картичката (като врата, която се отваря) харесах в последния брой на списание Creativity от 2011г. Разбира се, докато гледах бялата врата на списанието си представях нашата врата, която в очакване на Коледа беше накичена с чорапчета(ръкавички), адвентиски календари и коледни венци..
Искаше ми се някак да пресъздам уюта, който ми създават множеството детски обувчици край вратата („ЧепичЕ до чепичЕ“, както обичаше да казва преди години хазайката ми), накичените да съхнат ръкавички по закачалките (или парното), шапките и шаловете..Разбира се, в една малка картичка, да се направи всичко това ми се видя сложно и дори непосилно, за това опитах по-скромно..- само с един чифт ръкавички, с една шапка и чорапче, в което току-що Дядо Коледа е поставил подаръчето..

Постарах се да са в цветовете на предизвикателството на Двете елши, макар да признавам,че за да е уютна зимата, много ми липсваше жълтия цвят на огъня и кафевия цвят на дървото, а за да е зима, ми липсваше зеления цвят на боровете..

Докато правех картичката се появи новата Игра 31 на Дони в Арти марк „Щрак“ и..това ме предизвика да „заключа“ вратата..Ето я заключалката:

„дръжките“ на вратата са от куилинг елементи, които в основата си са по-тесни, а след това стават по-обемни (като дръжките на вратите, които приличат на топки). Заключалката се отваря лесно..

Така изглежда отворената врата ако я погледнеш от ляво:

А така изглежда, ако я погледнеш от дясно:

Ако искаме да надникнем от другата страна на вратата…съм се постарала да видим една истински зимна картина – „Сняг вали, вали, всичко побеля…“ със задължителния Снежен човек, екипиран с топло шалче и шапка, както и с прелитащия в момента впряг на шейната на Дядо Коледа (който току-що е пуснал в чорапчето до вратата Коледния подарък за спящото в топлото креватче детенце на което са шапката и ръкавичките с които до вечерта е играло и правило снежния човек, и..което вие сами можете да си представите как спи, след дългото очакване да види как добрия старец му носи подаръчето..)
И..разбира се съм оставила място за пожелания, ако това ще бъде картичка, която ще подаря на някого, или..за желания, ако това ще бъде писмо до Дядо Коледа..(някак..като оставях мястото за пожелания, го „поставих“ в „ръката“ на Снежния човек и..веднага си представих,че това всъщност е едно много подходящо място един малчуган да постави писъмцето си до Дядо Коледа в последния момент..тайно..преди да се прибере за Бъдни вечер..

И..за да разгледате хубаво какво точно има навън в моята уютна зимна картина, съм отворила широко вратата.. :

..Тиха нощ, Свята нощ… Коледа..
Навън снегът се сипе по покривите на къщите и по дърветата и ливадите, Снежните човеци с усмивка приветстват Дядо Коледа и еленчетата му ,…Рудолф препуска за да стигне навреме до всяка къща, за да успее да зарадва всяко дете..
А в това време, децата сладко спят с надежда, че са били достатъчно добри и когато се събудят, ще получат това, което са си пожелали за празника..Трапезата от Бъдни вечер не е раздигната, за да може Богородица да си вземе от всичко..
Бъдникът догаря в камината…
А ръкавичките и шапките на малчуганите съхнат закачени на закачалката за да са готови за новите игри и подвизи на следващия ден…
Не знам дали успяхте да си представите моята уютна зимна картинна..
И тази година у дома беше пълно с ръкавички, шапки , шалчета и обувки на деца, част от които порастнали, но въпреки това продължават да вярват в Дядо Коледа и с трепет да очакват подаръците си..Надявам се и във вашите домове да е пълно..
не знам дали това е уюта, но..със сигурност е щастие и любов..
Пожелавам ви ги!

Ще я включа още в Challenge #7 – Anything Goes (No Stamps) на UnstampaBelles Challenges

 

11 отговора на “Още една Коледна картичка или…зимна приказка..

 1. Miss Emerald

  януари 12, 2012 at 3:30 pm

  Краси, великолепна картичка! Много ми хареса как се заключва твоята врата! Идейно и ефектно!

   
 2. liva

  януари 12, 2012 at 3:57 pm

  Краси, страхотна картичка! Поздравления за идеята и реализацията!:)

   
 3. Valchen

  януари 12, 2012 at 5:05 pm

  Прекрасна картичка! Много ми харесват и идеята, и изпълнението – всички детайли са изпипани и изпълнени със зимно настроение!

   
 4. arcadia

  януари 12, 2012 at 5:39 pm

  Ооо, чудесна картичка, носеща наистина празнично настроение!

   
 5. bejko

  януари 12, 2012 at 6:29 pm

  Страхотна е както пред вратите така и като погледна зад тях!Невероятех уют.А за резенцето нямам думи-много ми харесва!Успехот мен!

   
 6. kami_bonbona

  януари 12, 2012 at 6:34 pm

  Краси чудесна зимна картичка си направила!Много ми харесва отвътре!Поздрави!

   
 7. Donika

  януари 12, 2012 at 10:07 pm

  Краси чудесна е и от сърце ти благодаря,че си се постарала за играта и ти пожелавам вашата врата никога да не бъде заключена за добротата и радоста!Сърдечни поздрави!

   
 8. Merry

  януари 13, 2012 at 9:24 pm

  Oh such a wonderful card…love the door lock you have created. A terrific front and then open to a fun scene on the inside. Thanks for sharing with us at Unstampabelles.

   
 9. Susan Hogan

  януари 14, 2012 at 2:11 am

  A start on the Christmas season in January – I am impressed! A fabulous card and thanks for joining us at Unstampabelles Challenge.

   
 10. JanR

  януари 16, 2012 at 8:51 pm

  What a great card! Thanks for playing with us at UnstampaBelles.

   
 11. Rali

  януари 20, 2012 at 11:33 pm

  Истината е Краси, че този прекрасен паус си го представях точно използван така – като прозорчета. За съжаление нямах възможност да го изпробвам и толкова се радвам да го видя колко нежно и ефирно стои. Прекрасно е! Благодаря ти, че се включи в новото предизвикателство на Двете елши!

   

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

 
%d блогъра харесват това: